El desconfinament multiplica l’esperit esportiu de la gent?

a Opinem

A l’escola (concretament a l’assignatura de FILOSOFIA-ÈTICOCIVICA) ens encomanen una feina: donar la nostra opinió sobre un article del nostre interès per aquests dies de confinament.

EL DESCONFINAMENT MULTIPLICA L’ESPERIT ESPORTIU DE LA GENT 

He escollit aquesta notícia publicada al diari Ara. Em va cridar l’atenció des del principi ja que m’agrada molt l’esport i sóc un dels primers interessats en veure i llegir notícies d’aquests tipus en aquests dies per estar informat, i per poder saber com està evolucionant, i també per saber com reaccionar…

Aquest justament em va interessar per una paraula que surt en el subtítol, (Suunto), es una marca de rellotges la qual jo faig servir per enregistrar les rutes el temps les calories … Gps, velocitat etc. I llavors vaig dir això m’agrada, crec que em pot interessar molt. 

Un cop haver llegit l’article de principi a fi i analitzant totes les dades donades, puc observar que a les franges per realitzar esport (de 6:00 a 10:00, i per la tarda de 20:00 a 23:00) hi ha hagut un augment molt considerable en fer esport a l’exterior, i no només en l’exterior sinó també molt gent ha començat a realitzar pràctica d’esport indoor en més freqüència.

A partir de la norma d’estar a casa, l’esport outdoor puja amb molta força, puja el 35,7% dels usuaris de Suunto, durant un trimestre d’any.

Aquí podem veure els recorreguts realitzats en aquestes dates de confinament, i les dades durant, tres dies diferents, un el 4 de maig de 2019, l’altre el 7 de març de 2020 i per últim ja el 9 de maig de 2020, un cop ja sortides les franges d’esport en el confinament, i com bé he dit abans, veiem una gran diferència en el moviment dels usuaris, que en aquest cas utilitzen Strava per els seus recorreguts, i per les seves rutines d’esport.

Imatge, de l’aplicació STRAVA (que registre el quilometratge, la velocitat … etc. Eina molt utilitzada, i ara encara mes).

· Quins factors fan aquest nou creixement, i aquesta nova tendència?

Hi ha més factors per aquesta pràctica tant alta, més enllà del coronavirus, com el canvi d’hivern a primavera, la flexibilitat horària a la feina derivada del teletreball o el fet que els gimnasos i altres instal·lacions esportives estiguin tancades. 

· I com afecten les franges horàries a l’augment de l’activitat esportiva a l’exterior? 

Aparentment poc, tot i que ha obligat molts esportistes a adaptar els seus horaris per encaixar-los en els horaris establerts. Suunto tenia comptabilitzat que els pics horaris amb més usuaris actius en el primer trimestre de l’any eren les 12 h, les 13 h i les 20 h. Ara, per raons òbvies, la cosa ha canviat i ho són les franges entre les 9 h i les 10 h i a les 22 h. Durant el confinament la gent va mantenir els ritmes previs a l’estat d’alarma i feia esport abans dels àpats principals (13:00-14:00 h i 20:00-21:00 h).

Hola, em dic Arnau, aquest curs estic fent 4t d’Eso a Barcelona l’Escola Projecte. Sóc un noi que desde petit he tingut la gran passió d’anar amb bicicleta, porto des dels tres anys anant, he competit… Tinc 15, per complir-ne 16, també he fet basquet cinc anys, i m'agraden molt els esports de muntanya, i aquest any me apuntat a escalada amb un amic, i també faré esquí de competició a l'hivern. 

Hola, me llamo Arnau, este curso estoy haciendo 4t de Eso en Barcelona en la “Escola Projecte”. Soy un chico que desde pequeño he tenido la gran pasión de ir en bicicleta, llevo desde los tres años yendo, y compitiendo ... Tengo 15, para cumplir los 16, también he hecho baloncesto cinco años, y me gustan mucho los deportes de montaña, y este año me he apuntado a escalada con un amigo, y también haré esquí de competición en invierno.

 

Hi, my name is Arnau, this year I am doing 4th of ESO in Barcelona at Escola Projecte. I am a boy who since I was a child I have had the great passion of cycling, I have been going since three years, and competing … I'm 15, to turn 16, I have also done basketball for five years, and I really like mountain sports, and this year I signed up for climbing with a friend, and I will also do winter skiing.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*