Top 10 millors jugadors de tota la història de l’NBA

a Opinem

El meu top 10

El primer que m’agradaria deixar clar, és que aquesta és la meva opinió personal, i que, aquest no és cap mena de rànking oficial.

A més, m’agradaria afegir que, en ser la meva opinió personal, en aquesta llista s’hi veu reflectida una visió/opinió més emocional que estadística.

Hem d’entendre que, òbviament, estic deixant a una gran quantitat de judadors (que probablement també es mereixerien estar-hi), fora de la llista.

Ha estat molt difícil decidir-me només per 10 jugadors en concret i, per tant, m’agradaria fer algunes mencions honorífiques:

Hakeem Olajuwon, Tim Duncan, Stephen Curry, Kevin Durant, Jerry West, Steve Nash, Patrick Ewing, Julius Erving, John Stockton, Isiah Thomas, Allen Iverson, Charles Barkley, Oscar Robertson, Moses Malone i Karl Malone.

Dit això, aquí teniu el meu top 10:

10- Scottie Pippen

Segurament Scottie Pippen serà recordat sempre com el millor complement per Michael Jordan (el millor jugador de la història). Sense Pippen, Jordan probablement mai hagués aconseguit tot el que va gunyar.

Junts es complementaven l’un a l’altre. Pippen aportava un joc més defensiu, mentre que Jordan tenia el rol d’anotador i estrella de l’equip.

Molts consideren que els Chicago Bulls són el millor equip que mai ha jugat la competició… Aquest, va guanyar 6 campionats de lliga (1991, 1992, 1993, 1996, 1997 i 1998).

En l’àmbit individual, Pippen va ser escollit com al MVP (millor jugador) del “All Star Game” de l’NBA a l’any 1994. A més, ocupa el segon lloc en el rànking de més intercepcions en tota la història de la NBA.

9- Shaquille O’neal “Big Shaq”

Molta gent considera que Shaquille O’neal i Kobe Bryant van formar el duo més dominant de la història de l’NBA (jo inclòs). Eren carn i ungla. Junts, van guanyar 3 campionats de l’NBA consecutius, i aspiraven a guanyar-ne molts més. Però per culpa d’alguna baralla, rumors i especulacions, es van acabar separant… Decisió, que al cap d’uns anys, els dos han acceptat errònia, ja que si s’haguessin quedat junts, segurament, haguessin guanyat molts més trofeus.

O’neal, va ser quatre vegades campió de l’NBA (tres d’elles amb els Lakers i una amb els Miami Heat). A més, va guanyar el premi a l’MVP (millor jugador) de la temporada al 2000 i va integrar el Millor Quintet de la lliga en 8 ocasions.

8- “Magic” Johnson

Colimdo

“Magic” Johnson, segurament a nivell de qualitat i tècnica amb la pilota, és el jugador amb talent que mai ha passat per l’NBA. Controlava la pilota com volia, feia del bàsquet tot un espectacle… No era un jugador gaire físic, però gràcies a una velocitat i agilitat espectaculars, era quasi impossible parar-lo.

Va ser 5 vegades campió de la lliga, sent triat MVP (millor jugador) en 3 d’aquelles finals. A més, va finalitzar la seva carrera amb 3 premis com a millor jugador de la temporada.

7- Wilton “Wilt” Chamberlain: “L’home rècord”

Partit de 100 punts de Wilt Chamberlain - Viquipèdia, l ...

Tot i haver-se retirat del bàsquet el 1973, Chamberlain encara posseeix més de 70 rècords de l’NBA. Entre ells, el més famós és el de màxim anotador en un partit: va anotar 100 punts en un sol partit (només Kobe Bryant se li ha acostat, aconseguint puntuar-ne 81). A més, té el rècord de la mitjana més alta de la història de la NBA (30 punts i 20 rebots per partit).

Va ser campió de l’NBA en 2 ocasions (una amb els Sixers i una altra amb els Lakers) i va ser triat MVP (millor jugador) en una de les Finals.

Va guanyar el premi al Jugador millor jugador de la temporada en 4 ocasions.

6- Bill Russel

Bill Russell va canviar totalment la història dels Celtics (el seu equip), de la NBA i de la manera d’entendre el bàsquet. Era invencible… Va guanyar 11 títols de l’NBA (ningú no l’ha superat) -vuit d’ells de manera consecutiva- en un període de 13 anys.

Va ser triat 5 vegades com a MVP (millor jugador) de la temporada i va integrar el Millor Quintet de l’NBA en 3 ocasions.

5- Larry Bird

Larry Bird és considerat per molts com el millor tirador de tota la història. Tenia una tècnica de tir molt curiosa, però alhora eficaç.

Va guanyar el premi a l’MVP (millor jugador) de la temporada en 3 ocasions, de manera consecutiva.

Va guanyar 3 títols de l’NBA i va ser triat 2 vegades millor jugador de les Finals.

4- Kareem Abdul-Jabbar

Kareem Abdul-Jabbar és i serà recordat per sempre com el jugador que més punts ha aconseguit en tota la història de l’NBA. A més, és el jugador amb més minuts de joc disputats, superant els 65.000.

Per si fos poc, manté el rècord d’haver estat escollit MVP (millor jugador) de la temporada en 6 ocasions, és el jugador que en té més.

Al llarg de la seva carrera, va guanyar 6 campionats de lliga, sent el millor jugador en dues finals.

3- LeBron “The King” James

LeBron James és considerat un dels millors jugadors de la història. És l’únic juador de la llista que segueix jugant en l’actualitat, per tant, podria arribar a ser el millor jugador mai vist a l’NBA.

Al llarg de la seva carrera, ha guanyat 3 campionats de lliga i ha estat triat MVP (millor jugador) en totes aquestes finals.

De moment, ha rebut 4 premis al millor jugador de la temporada. “The King” té l’impressionant rècord d’haver disputat 9 finals de l’NBA de manera consecutiva, entre 2010 i 2018.

Recentment, LeBron James, ha superat a Kobe Bryant en el rànking de màxims anotadors de la història de l’NBA, ocupant, així, la posició número 3.

2- Kobe Bryant “The Black Mamba”

Perdí a un hermano, asegura Shaquille O'Neal por muerte de Kobe Bryant

Personalment, amb Kobe Bryant hi tinc un vincle especial ja que era el meu jugador preferit.

Com tots ja sabreu, Kobe Bryant va patir un accident d’helicòpter el 26 de gener d’aquest any, causant-li la mort a ell, la seva filla (Gianna Bryant) i 7 persones més que hi eren a bord.

La seva mort va causar un gran impacte en el món de l’esport, ja que és considerat el succesor de Michael Jordan i l’únic que, en algún moment, va poder arribar a estar al seu nivell.

Kobe Bryant va liderar els Lakers a guanyar tres campionats de l’NBA consecutius, entre el 2000 i 2002. Anys més tard, va aconseguir uns altres dos anells (2009 i 2010). En total en va guanyar 5. Va ser triat MVP (millor jugador) d’aquestes últimes 2 finals.

Va ser escollit 1 vegada com a millor jugador de la temporada. Bryant, ocupa el lloc número 4 del rànking de màxims anotadors de la història de la NBA.

1- Michael Jordan “The GOAT”

Michael Jordan és considerat per la immensa majoria com el millor jugador de tots els temps, d’aquí el seu sobrenom “The GOAT”… Aquest sobrenom significa “The greastest of all time”, que traduit al català és “el millor de la història”.

Va guanyar sis campionats de l’NBA i el respectiu premi a l’MVP (millor jugador) en cadascuna d’aquelles Finals. A més, va aconseguir 5 trofeus al millor jugador de la temporada.

Michael Jordan ocupa el lloc número 5 en el rànking de màxims anotadors de la història de l’NBA.

Hola em dic Max Broto Sanz, tinc 15 anys, vaig néixer el 25 de setembre de 2004. Sóc de Barcelona (Catalunya) i sóc alumne de 4rt d’ESO de l’Escola Projecte. Visc a l’Eixample. Parlo català, castellà, anglès i francès. M’agrada molt l’esport, sobretot el futbol (Sóc aficionat del FC Barcelona), el bàsquet, l’atletisme i l’esquí. M’agrada viatjar, cuinar, el cinema, las batalles de rap, escoltar música i els videojocs. M’interessa molt l’astronomia, la història i l’actuació (teatre, cinema…). @maxbroto

Hola me llamo Max Broto Sanz, tengo 15 años, nací el 25 de setiembre de 2004. Soy de Barcelona (Cataluña) y soy alumno de 4º de la ESO de la Escola Projecte. Hablo catalán, español, inglés y francés. Me gusta mucho el deporte, sobretodo el futbol (soy aficionado del FC Barcelona), el básquet, el atletismo y el esquí. Me gusta viajar, cocinar, el cine, las batallas de rap, escuchar musica y los videojuegos. Me interesa mucho la astronomía, la historia i la actuación (teatro, cine…) @maxbroto

Hi, my name is Max Broto Sanz. I’m 15 years old. I was born the 25th of september, 2004. I’m from Barcelona (Catalonia) and I’m a student from 4th of ESO in Escola Projecte. I speak catalan, spanish, english and french. I love sports, especially football (I am a FC Barcelona supporter), basketball, athletics and sky. I love to travel, cook, cinema, rap battles, listening to music and video games. I am very interested in astronomy, history and acting (theater, cinema ...). @maxbroto