Kontsumobide detecta casos de pishing

10 views

L’Institut Basc de Consum ha detectat correus electrònics que suplanten la identitat d’entitats financeres amb per obtenir dades de clients

Segons ha explicat Kontsumobide en una nota, la dinàmica consisteix en la recepció d’un correu electrònic, “amb una aparença absoluta de ser oficialment una entitat bancària”, en el qual s’indica que hi ha problemes la targeta i ofereix una adreça electrònica en què reactivar- . És la forma d’obtenir dades i claus de persones per estafar-i robar-los posteriorment.

L’Institut recorda que “en cap cas s’han de comunicar per email o missatge telefònic nostres dades personals o claus bancàries, les entitats mai ho sol·liciten d’aquesta manera”. Així, incideix que és el mateix el motiu adduït: seguretat, promoció, estadístiques, validació de sistemes, o com és el cas reactivació de la targeta bancària.

A més, cal no oblidar la nova legislació que obliga a la doble autenticació en la majoria de casos, així que aquest és un altre sistema que pot permetre identificar una suplantació d’identitat bancària que el que busca és estafar les persones consumidores.

Kutxabank ja va informar fa 10 dies d’atacs d’aquest tipus i va donar una sèrie de consells per evitar-los.

– Si no reconeixes el destinatari de l’email, no obris el missatge. – No obris arxius adjunts de remitents desconeguts i no descarreguis ni visites cap web que enllaç des d’un correu electrònic o SMS sospitós.

close

El més recent