Evangelion: una obra mestre?

20 views
Neon Genesis Evangelion se vuelve viral gracias a One Buff Shinji Cosplayer 4

Fa unes setmanes em vaig acabar un anime mecha que es diu Neon Genesis Evangelion. És un dels animes més coneguts i el més famós del gènere de mecha, que en general són animes que es basen en la lluita de robots gegants.

La trama s’inicia el 2015, 15 anys després del segon impacte on va deixar a la humanitat a punt d’extingir-se. I ara la humanitat s’enfronta a un nou enemic: els àngels. L’única forma de guanyar-los és pilotant els EVA, uns robots gegants que només poden ser pilotats per adolescents, com el Shinji, el nostre protagonista.

La series comença quan en Shinji viatja a Tokio-3, pensant que es tornarà a reunir amb el seu pare, però ell la manipulat perquè el necesita pilotant el EVA.

El que personalment em va agradar de l’anime és que es basa en els sentiments humans, el que sent el Shinji i la gent que l’envolta. En la majoria dels animes de lluita els protagonistes és un heroi i tothom l’admira, en canvi en Evangelion el protagonista és manipulat i forçat a pilotar el EVA, i encara que venç al primer àngel contra el que lliuta, ell perd el control i sobreviu, ja que el robot es posa en mode automàtic. Ell no ha guanyat, només és la clau per activar l’EVA. Cada cop que ell guanya es veu menguat com a persona i guanya valor com a objecte. Cada cop que ell guanya sent que ho ha fet, perquè és el que ha de fer.

Per mi sí que és una obra mestre, ja que el guió és molt bo i dona un altre enfoc sobre el gènere.

El més recent