Close up of fresh oil palm fruits with cooking oil, selective focus.

És saludable l’oli de palma?

/
9 views

L’oli de palma és un recurs molt favorable per a les empreses, però molt perjudicial pel medi ambient

L’oli de palma és un ingredient molt utilitzat avui en dia per moltes empreses d’aliments, ja que és més barat que l’oli de gira-sol i la seva producció és menys costosa. Fins aquí tot bé, però el problema arriba quan les massives produccions arrasen amb les selves d’Indonèsia i ho destrossa tot. Les espècies autòctones d’allà estan en perill d’extinció, sobretot els orangutans, que pateixen cada dia la destrucció del seu hàbitat. A més també de perjudicar el medi ambient, aquest oli ens perjudica a nosaltres, ja que el 50% de les grasses que conté són saturades, fet que ens pot augmentar els nivells de colesterol.

Hi ha cada vegada més ajuda a erradicar aquests danys i algunes empreses ja han començat a fer el canvi en els seus ingredients.

Què podem fer nosaltres per ajudar a parar aquest problema?

Quan anem als supermercats podem fixar-nos en l’etiqueta del darrere dels productes, on ens diu els ingredients que conté. A partir d’aquí, nosaltres hem de procurar trobar els equivalents, però sense oli de palma (o ”manteca” de palma).

Alguns exemples de productes amb oli de palma que hauríem de procurar veure la llista d’ingredients són:

  • Margarina
  • Pizzes
  • Bolleria industrial
  • Salses
  • Patates fregides i aperitius
  • Gelats
  • Margarines
  • Cremes

El més recent