Els campaments d’acollida a Canàries porten a centenars de migrants a viure al carrer

/
14 views

Per: Anna Prat

El senegalès Ousmane Diop, de 27 anys, va arribar a les Illes Canàries fa quatre mesos. Va viure en dos apartaments a Puerto Rico fins que li van dir que es traslladés a una base militar que pot allotjar 1.400 persones. “A l’hotel, no feia res més que dormir i menjar. El seu objectiu era preparar-se per ser soldador i, per assolir aquest objectiu, preferiria guanyar-se la vida tot sol. Tot i que significava estar al carrer.

A causa de les plataformes creades per organitzacions com Som Xarxa específicament per fer front a aquesta situació, algunes organitzacions tenen més sort i arriben al límit màxim.

Els primers immigrants que van dormir als carrers i barrancs de Gran Canària van ser marroquins. Van ser expulsats per incomplir les normes de convivència o abandonar el centre durant més de tres dies. Tot i això, els contorns canvien amb el canvi cap a grans camps.

L’Ajuntament de San Bartolomé de Tirajana ha admès que almenys cent persones dormen als parcs de la ciutat. L’ajuntament de Mogán assegura que la gent de l’Àfrica subsahariana ja no dorm al carrer.

Segons Càritas, el nombre de persones que van visitar els dos restaurants de l’illa al gener va augmentar un 72% en comparació amb el mes anterior. A principis de gener, l’organització distribuïa entre 170 i 190 menús cada dia. Aquesta setmana, hi ha 370 menús cada dia.

A mi em sembla increïble que amb la situació d’ara, que estem en una pandèmia mundial i que hi ha una crisi econòmica molt greu, no puguin solucionar aquest tipus de problemes tan greus. Crec que de vegades el govern hauria de posar més atenció en aquest tipus de problemes i solucionar els altres menys essencials després.

Redactor juniors

El més recent