Una partida apassionant d’escacs

27 views

Byrne Donald vs Fischer

Aquesta apassionant partida d’escacs va donar lloc a una de les millors partides de la història i segurament la millor partida realitzada per un menor als escacs. El mestre internacional Donald Byrne, de 26 anys, va enfrontar-se al jove Fischer, que tan sols tenia 13 anys.

La partida començava amb cavall f3 per part de les blanques controlades per Fischer, efectivament des d’aquell instant la jove promesa ja plantejava una obertura Catalana, aquesta era contrerestada per un cavall f6 de les negres plantejant una jugada defensiva simètrica.

A continuació, les blanques seguien entossudides en jugar la seva clàssica obertura Catalana obrint amb peó d’alfil a c4 contestant així les negres amb peó g6 proposant la defensa de Molotov, les blanques a continuació juguen cavall a c3 per desenvolupar la peça i anar preparant l’enroc del rei al qual les negres contestaven alfil g7 per protegir el cavall posicionat al cavall de f6.

Posteriorment, el peó de blanques a d4 i l’enroc de les negres de rei en curt, blanc alfil f4, negre peó d5, reina blanca b3 i captura de peó per part de les negres a c4, aquí es pot dir que acaba la primera fase del joc. Finalment, aquesta partida va acabar amb un “jaque mate” de les negres a les blanques amb torre cavall i alfil.

Redactor juniors

El més recent