African woman holding a banner and laughing during women march. Group of female demonstrating outdoors with placards.

Un Dia Internacional de la Dona Treballadora diferent

22 views

Per: Laia Moliner

El 8M d’aquest 2021 ha estat diferent als anteriors i no s’ha pogut fer tot el que es volia per culpa de la pandèmia del coronavirus. Tot i això, el Dia Internacional de la Dona Treballadora continua amb la mateixa o que sempre.

En la jornada d’aquest 8 de març es va fer a l’escola Projecte una vaga organitzada pels delegats de classe. La vaga, però, no va ser acceptada per l’escola, ja que suposadament no es van tramitar correctament els passos per aprovar-la. No obstant això, els alumnes tenien el dret de buidar les aules i anar a la manifestació estudiantil, que va tenir lloc a les 12:00 hores a Plaça Universitat i que va acabar baixant per Via Laietana.

Un grup de noies de 4t d’ESO de l’escola Projecte van decidir anar a manifestar-se en la que va ser una protesta pacífica, amb distàncies de seguretat i mascaretes. No va ser tan multitudinària com les anteriors, ja que molts estudiants no van decidir anar per motius de prevenció de la Covid-19.

A l’escola, però, es va fer vida normal, tot i que van fer una activitat especial en la que els alumnes podien explicar la seva jornada en diferents articles periodístics.

En jornada d’aquest 8 de març també es va fer una altra manifestació a la tarda (no estudiantil), on es van reivindicar els drets de les dones i on una gran multitud de persones es van manifestar per la lluita i per arribar a una igualtat en tots els aspectes: ja siguin socials, econòmics o polítics, entre d’altres.

Redactor juniors

El més recent