"Tungurahua Volcano eruption at night, with snow, Ecuador"

Entra en erupció un volcà a Islàndia després de 800 anys d’inactivitat

15 views

La setmana passada va entrar en erupció el famós volcà d’Islàndia Fagradalsfjall, que està situat a prop de Reykjavík

Normalment Islàndia experimenta amb freqüència tremolors sobre dues plaques tectòniques, que es mouen en direccions oposades. Però tot va començar quan feia diverses setmanes es van començar a registrar petits terratrèmols per la zona. Després de poder registrar aquests petits terratrèmols, la gent va poder veure que el cel hi havia un gran núvol vermell que provenia del volcà Fagradalsfjall.

Tot i el gran atractiu visual de l’erupció, la policia ha demanat als ciutadans que no entrin a la zona. En les darreres quatre setmanes, la regió ha registrat més de 40.000 terratrèmols, la qual cosa és significativament superior a la mitjana anual (1.000 a 3.000).

L’amenaça més gran d’aquesta erupció és el gas que allibera, ja que és contaminant, de manera que els residents propers han de tancar les finestres.

Per sort, l’Agència Meteorològica Islandesa va comunicar amb un informe que la contaminació va tenir poc impacte en la salut i el benestar de les persones de la regió.

Redactor juniors

El més recent