Bacterium, Helicobacter pylori, 3d render.

Què és l’helicobacter pylori?

7 views

L’helicobacter pylori és un bacteri amb forma de bacil helicoïdal que es troba a l’epiteli gàstric humà. És una infecció que es produeix quan el bacteri s’instal·la al teu estòmac i és una infecció molt freqüent, doncs la pateix més de mitja població. Tanmateix, la majoria dels que la pateixen no saben que la tenen perquè els símptomes no són molt visibles. Tot i això, també es poden tenir símptomes.

Símptomes que es poden tenir:

  • Dolor o cremor a l’abdomen.
  • Dolor abdominal més agut amb l’estómac buit.
  • Nàusees.
  • Eructes freqüents.
  • Pèrdua de la gana.
  • Inflor.
  • Pèrdua de pes involuntària.

Causes:

Encara no es coneix com l’helicobacter pylori produeix una infecció. El bacteri es pot transmetre de diferents maneres, com per exemple a través del contacte directe de la saliva, el vòmit o la matèria fecal. El bacteri també es pot transmetre pel menjar o per l’aigua contaminada, que és el més comú.

Complicacions:

Quan tens l’helicobater pylori pots tenir algunes complicacions com ara:

  • Úlceras: L’helicobacter pylori pot danyar la mucosa protectora de l’estómac i de l’intestí prim. A causa d’això, l’àcid estomacal pot produir una nafra oberta. Al voltant del 10% de les persones desenvoluparà una úlcera.
  • Inflamació de la mucosa de l’estómac: La infecció pot irritar l’estómac, el que provoca una inflamació (gastritis).
  • Càncer d’estómac: La infecció per culpa de l’helicobacter pylori és un causa de risc important per a certs tipus de càncers d’estómac.

Prevenció:

Consulta amb el metge si et preocupa la possibilitat de tenir una infecció per helicobacter pylori o penses que tens un gran risc de contraure càncer d’estómac. Junts poden decidir si et serà beneficiós un examen de detecció de l’helicobacter pylori.

Redactor juniors

El més recent