Klimt: l’experiència immersiva

/
27 views

L’altre dia vaig anar a veure una exposició a IDEAL Digital Art Center que va llançar la tercera producció immersiva de gran format per al treball de KLIMT. Es tracta d’una estrena absoluta que convida el públic a submergir-se en la vibrant Viena del canvi de segle i experimentar l’evolució de l’obra de KLIMT i el seu món.

Gustav Klimt va néixer a Baumgarten el 14 de juliol de 1862 i va morir a Alsergrund el 6 de febrer de 1918. Klimt és un pintor simbolista austríac i un dels representants més destacats del moviment modernista secessionista vienès. Va pintar llenços i murals amb un estil personal molt bonic, que també va reflectir a través de manualitats, com les que es troben a la Galeria Nacional Separada de Viena. Klimt és intel·lectualment similar a una certa ideologia romàntica i va trobar una de les seves fonts d’inspiració més freqüents en els nus femenins.

Aquesta exposició no és com les altres, ja que està dividida en diferentes parts on pots interactuar amb l’exposició. La primera part podem trobar la part era on t’explicava qui era Klimt i tota la seva història. Seguidament ens trobavem amb una espectacular sala amb projeccions immersives amb més de 1000 metres quadrats de pantalla en les quatre parets i al terra.

Personalment, he de dir que les projeccions eren maquíssimes i les músiques molt boniques. Després et trobaves una sala amb obres de l’artista i finalment podies tenir una experiència amb ulleres de Realitat Virtual amb les obres d’ell i un “fotomaton” amb l’última tecnologia en funcions d’intel·ligència artificials.

Em va encantar aquesta exposició, tant per l’artista com per com estava estructurada. La recomano moltíssim. A més, en aquest centre sempre hi ha diferents exposicions i intenten innovar amb cada una.

Redactor juniors

El més recent