11 històric en el món del futbol

/
41 views

En la següent imatge us mostro el que és per a mi el millor 11 de la història del futbol:

Ara us donaré alguna de les raons del perquè aquests jugadors estan aquí i quines alternatives s’hi podrien haver posat.

A la porteria he decidit posar Iker Casillas, el porter espanyol que va jugar gairebé tota la seva carrera al Reial Madrid i que va defensar la porteria de la selecció espanyola durant 16 anys. L’he escollit perquè ha sigut un porter molt regular durant tota la seva carrera, a part que també ha estat durant una dècada el millor porter del món. La seva parada més famosa és la de la final del Mundial de Sud-àfrica l’any 2010. Una aturada que va permetre a Espanya guanyar el seu únic mundial.

Una possible alternativa a la porteria seria Gianluigi Buffon, que va ser un porter que es va mantenir a l’èlit durant molts anys, a l’igual que Iker Casillas. Tot i això, crec que no ha guanyat tants títols importants en la seva carrera

Els dos centrals són Carles Puyol ja que va ser el millor capità que ha tingut un equip en la història del futbol i que ha sigut el central del Barça durant una dècada. A més, durant aquest temps ha estat capaç de guanyar tres Champions Leagues i un mundial i dues eurocopes amb la selecció espanyola. L’altre central és Beckenbauer. Personalment, no he tingut la sort de veure’l jugar, però la gent que m’ha parlat d’ell m’ha dit que ha sigut el millor central de l’història per la seva gran sortida de pilota i el seu domini defensiu del joc.

Una alternativa al seu lloc seria Sergio Ramos, que és un altre central espanyol que ha ajudat al Reial Madrid a guanyar quatre Champions, a part que també va formar part de la selecció al mundial. Ha sigut un dels grans centrals quan ha estat al camp.

El lateral dret és Dani Alves, que és el jugador amb més títols en la història del futbol. Va estar vuit anys al Barça, moment en el qual va mostrar el seu màxim nivell com a jugador amb les seves grans incorporacions en atac. Alves ha guanyat tres Champions i moltes lligues europees, ja que ha participat en tres grans clubs d’europa com són la Juventus, el Barça i el PSG.

Una alternativa és Capita o Carlos Alberto que va ser el lateral dret brasiler durants entre els 60 i 80 va guanyar una copa del món

Al lateral esquerra tenim Paolo Maldini, que ha sigut un dels millors defenses de tots els temps. Jugava de central, però l’he posat com a lateral esquerra ja que va jugar gran part de la seva carrera d’aquesta posició.

Un altra opció seria Roberto Carlos, que va ser un gran lateral esquerra amb la gran característica del seu gran xut llunyà.

Xavi Hernàndez, personalment, és el millor migcampista de la història i va jugar tota la seva carrera al FC Barcelona. A més, també va ser important en les dues eurocopes i en el mundial d’Espanya. El seu tret més important eren les seves passades i el fet de poder controlar el joc com ell volia.

Una altra alternativa podrien ser Rijkard, el mitgcampista defensiu holandès.

Zinedine Zidane va ser un migcampista francès que va ajudar a la selecció a guanyar el mundial del 2002. Es caracteritzava per el seu gran control de la pilota i la seva classe.

Una altra alternativa podria ser Andrés Iniesta, el jugador espanyol que li va donar el mundial a Espanya.

Diego Armando Maradona va ser un jugador argentí que per molts ha sigut el millor jugador de la història. Era molt baixet, àgil, amb un excel·lent regat i molt ràpid. Va ser molt important amb la selecció argentina i gairebé ell sol va guanyar un mundial deixant jugades que només podia fer ell.

Una alternativa a ell podria ser el mitjapunta holandès Johan Cruyf, un jugador que va canviar la història del futbol amb el seu estil de joc. A més, després també va ser capaç de canviar el joc a través del famós joc de la possessió.

Lionel Andrés Messi és per mi i la majoria dels aficionats del futbol el millor jugador de la història. Té sis pilotes d’or i sis botes d’or. Porta 10 anys seguits sent el millor jugador del món i d’una manera molt regular. Ha jugat tota la seva carrera al Barça i això li ha fet guanyar quatre Champions i 10 lligues.

Una alternativa al seu lloc podria ser Pelé, que segurament la majoria de la societat el posaria en el seu 11 de gala, però que en el meu cas, com no l’he vist jugar, he decidit posar-lo fora.

Cristiano Ronaldo és dels millors devanters de la història i ha sigut l’únic jugador que ha pogut conviure amb la superioritat de Messi i del Barça en els últims anys, fins al punt que ha guanyat cinc pilotes d’or.

Una alternativa seria Ronaldinho, que per mi és el millor regatejador de la història i una personaque va enamorar a tothom amb la seva màgi. La seva part negativa va ser que no va mantenir el bon nivell durant molts anys.

Ronaldo Nazario per mi es el millor 9 de la història, tot i que va tenir molt mala sort amb les lesions i va jugar gran part de la seva carrera amb un genoll lesionat. Destacava pel seu regateig, el seu xut amb les dos cames i la seva rapidesa. Era un dels daanters més complets que s’ha vist mai.

Una alternativa podria ser Van Nistelrooy, que va formar part d’una de les millors seleccions de la història, com era l’Holanda, anomenada la “naranja mecánica”. Ell era un davanter no molt ràpid, però sí amb una tècnica impresionant.

Redactor juniors

El més recent