/

Així és la tradició nadalenca a Projecte

Un any més les nadales són protagonistes

Per Emma Le Bot i Aina Costa

Des de ja fa anys, a l’escola Projecte és tradició fer una cantada nadalenca els últims dies del trimestre abans de les vacances de Nadal. Cada classe es prepara una actuació o nadala i la interpreten davant dels pares, mares, avis, àvies, oncles, tiets…

Els últims dos anys la cantada ha quedat una mica aturada per culpa de l’epidèmia de la Covid, i aquest any, per sort, ja podem tornar a la normalitat. En el nostre cas, és l’últim any a l’escola i per tant l’última cantada que realitzarem a Projecte.

La cançó que ens han proposat aquest any es titula ’25 de gener’ i és del grup Manel. La primera vegada que vam sentir la cançó no ens va acabar d’agradar, ja que tenia una lletra difícil d’aprendre, molt lenta i melancòlica per ser una nadala.

L’alumnat de 4t d’ESO teníem l’obligació que la nostra última cantada fos memorable, així en un dels últims d’assaigs vam decidir recuperar el remix de la cançó ‘Feel it still’ que vam crear a 6è de primària amb el professor Juli Barrionuevo.

La reacció del professorat davant la nostra proposta no va ser molt bona, ja que els semblava impossible canviar la cançó dos dies abans de l’assaig general. Malgrat això, a 4t ens vam sortir amb la nostra després de comprometre’ns en tenir una bona actitud i aprendre la cançó de memòria. 

Finalment, vam acordar cantar dues estrofes de la cançó ’25 de gener’ i un remix de la cançó que vam interpretar a 6è de primària. Vam estar practicant les dues cançons, i a poc a poc, va anar agafant una bona forma. El curs 4t d’ESO va acabat content i amb ganes d’actuar davant el públic.

Més endavant, el dilluns 19 de desembre, va ser el primer dia en què vam interpretar el remix de la cançó. Podem dir orgullosament que totes les classes vam ser bastant aplaudides. Finalment l’actuació va ser tot un èxit i els familiars van gaudir de la tarda musical i nadalenca.