La lava del volcà de la Palma arriba al mar

erupción del volcán por la noche en las montañas - volcan de la palma fotografías e imágenes de stock
Foto del Volcà Cumbre Vieja

Què passa quan la lava arriba al mar?

El xoc entre la lava del volcà Cumbre Vieja, a més de mil graus, i l’aigua del mar provocarà l’emissió de gasos perillosos i explosions. Un concepte que sembla curiós, és que a la llarga la zona tindrà més biomassa.

Quan la lava del volcà de La Palma ha arribat al mar, un material que supera els mil graus s’ha trobat amb un líquid a poc més de 20 graus. La lava ha anat caient a l’oceà Atlàntic a una velocitat lenta, aquesta zona del mar té molt poca profunditat i això, segons els experts, podria fer créixer una mica l’illa. Aquesta mateixa lava tindrà efectes sobre l’ecosistema marí.

El contacte del magma amb l’aigua salada causa una reacció química que provoca l’aparició de núvols de vapor àcid i gasos que resulten nocius, per la qual cosa afecten l’hàbitat de la zona. Aquesta pluja àcida pot causar irritació de la pell i els ulls, així com problemes respiratoris.

Aquest augment de la presència de gasos tòxics es pot veure impulsat per l’aparició de vent, ja que el fum podria desplaçar-se a sectors que es troben allunyats de la colada de lava. Es demana als ciutadans dels voltants que vagin amb comte.

flujo de lava hawaiana en el océano pacífico - volcano lava in the sea fotografías e imágenes de stock

Redactor junior

close