Piulades històriques

La setmana passada, l’Albert, professor de ciències socials va proposar un nou projecte innovador sobre la Revolució Francesa

La idea és fer un estil de Twitter amb rols dels personatges de la Revolució Francesa. Cada alumne té un estil de pensament de l’època i ha d’orientar els seus twits depenent de com pensaria el seu personatge.

Cada setmana, l’Albert penja un nou twit el qual hem de respondre. A part, també podem respondre a twits dels companys que tinguin personatges amb pensaments contraris als nostres o que creiem que puguem afegir quelcom. D’aquesta manera estem creant alguns fils molt interessants.

Les instruccions pel treball són clares:

– Imagineu que viviu a França durant la Revolució Francesa. 

– Tenint present el paper o el personatge que se us ha assignat a classe haureu d’anar fent piulades segons els temes que es vagin penjant.

– Heu de fer piulades com si ho féssiu a través del mòbil.

– No heu d’esborrar ni trepitjar el que han fet els companys.

– Haureu de tenir un nick que us identifiqui.

Perquè us en feu una idea, els twits són d’aquest estil

Pressionat per la noblesa i el clergat -que es neguen a pagar els impostos tal i com preveu la reforma fiscal- Sa Majestat el rei LLuís XVI ha convocat Estats Generals.

_danton.georges.jacques: Per fi tenim una oportunitat perquè el poble francés mereixi el que s’ha guanyat!

Monsieur Batignole: És indignant el poc sentit de justícia que poden arribar a tenir els nobles i els clergues… Ens hem de preparar per lluitar pels legítims drets del poble als propers Estats Generals, tot i així; tal com està formada la representació de les tres ordres dins la cambra de l’Audiència no crec que tinguem massa oportunitats. De nou, una altra injustícia.

Antara Dalil: La justícia no té una base homogènia, cada un la percep diferent, però qui realment te la justícia absoluta és Déu, i la justícia de Déu nostre Senyor,és indiscutible, per tant, l’organització plantejada per el nostre Rei (representant de Déu a la Terra) és la correcta. Déu és la raó de la nostra existència i de les nostres accions.

Abelardo Bernard (Saül): Quanta justícia, uns viuen de les festes i els capritxos, mentre uns altres es moren de gana i treball deixant-se la vida. Ja era hora que el rei fes alguna cosa. Tot i que ja sabem els resultats, per alguna cosa es comença.

De moment el treball s’està desenvolupant d’una manera positiva, a poc a poc entenem més els nostres personatges i pensem més de la manera que ells pensarien.