Portrait of young woman with long brown hair in bed. She holds mobil and sends text message.
/

Què és el ‘vamping’?

Com afecta aquest concepte als hàbits de son dels adolescents?

Els adolescents just després de sopar aprofiten els últims minuts per fer una ullada als stories d’Instagram, mirar algun vídeo divertit en Tiktok, tafanejar memes, seguir el que fan els seus streamers favorits o alguna influencer, juguen en línia amb els seus companys de classe, xategen per WhatsApp amb els amics o veuen alguna sèrie … Fins i tot poden repassar els apunts o comprovar que han acabat la feina que cal lliurar matí i van deixar per a última hora. És el que s’anomena ‘vamping’.

Prioritzar les tecnologies abans que les coses realment necessàries siguin deures, família o altres activitats necessàries que no comportin l’ús de les tecnologies.

La veritat és que considero que aquest tema és molt greu, per aquesta raó donaré la meva opinió sobre lo negatiu que és per a nosaltres aquest tipus d’activitats. El ‘vamping’ és un problema vigent que com ja s’ha llegit a l’article afecta molt al rendiment escolar i de descans.

El cervell necessita no fer res, que vol dir això?

Necessita una profunda tranquil·litat sense preocupacions, poder deixar d’existir espiritualment.
A vegades el nostre cervell d’estar tot el dia concentrat i atent necessita un descans i cada persona el viu diferent.
Segons la meva opinió en el cas dels adolescents en passar tot el dia estudiant, a la tarda quan encara hem d’estudiar més necessitem descansar i la forma de fer-ho és amb les xarxes socials o tecnologia.
Però, hi ha persones que es passen de la ratlla i poden estar com ja he explicat anteriorment fins tard enganxats a les tecnologies.