Sensibilitzar sobre la desigualtat de gènere és un repte del mon escolar

L’objectiu actual és eliminar els prejudicis que té la gent dins de l’escola

Per Andreu Baró i Daniel Mestre

La igualtat de gènere és un tema molt important a les escoles d’avui en dia. És crucial que les escoles promoguin la igualtat entre nois i noies per tal de crear una societat més equitativa i justa. Les escoles tenen el paper de canviar la desigualtat en el futur. Actualment, la llei és igualitària, però la lluita és present al pensament de les persones.

L’objectiu actual és eliminar els prejudicis que té la gent dins de l’escola, per assegurar-se que tots els alumnes, independentment del seu gènere, tinguin les mateixes oportunitats per desenvolupar-se i créixer. Les escoles tenen un paper clau en aquesta lluita, ja que són un espai on els alumnes aprenen i creixen i on es pot fomentar una cultura de respecte i igualtat de gènere.

Algunes coses que podrien fer les escoles per lluitar contra la desigualtat són:

  • Polítiques inclusives: Intentar que es facin parelles mixtes i que tothom pugui fer una mateixa activitat sense importar el gènere.
  • Prendre mesures estrictes contra l’assetjament sexual i el abús a les aules. 
  • Oferir opcions educatives per a totes les habilitats i interessos: Les escoles poden organitzar activitats col·laboratives entre nois i noies, com projectes en grup o esdeveniments esportius, per fomentar la interacció i la igualtat entre ells.
  • Promoure la diversitat i l’acceptació: Les escoles poden incloure activitats i classes per fomentar la diversitat i l’acceptació de diferents grups i comunitats, incloent-hi les persones LGTBI i les persones amb diferents habilitats i orígens culturals.
  • Sensibilitzar a la classe per ensenyar la importància d’eliminar els prejudicis i la desigualtat de gènere.

La igualtat de gènere és una qüestió important a les escoles d’avui en dia, ja que tenen el treball de canviar tots aquests problemes en el futur. Les escoles han de fer un esforç conscient per promoure la igualtat entre nois i noies, i també han de tenir en compte les necessitats diferents de nois i noies en l’educació. Això ajudarà a crear una societat més equitativa i justa.