Així ha estat la visita de l’Escola Lexia a l’Institut Escola Projecte

L’escola Lexia és un centre dedicat a l’atenció d’alumnes amb necessitats educatives especials. Està especialitzat en el tractament de dificultats d’aprenentatge i trastorns del desenvolupament on l’educació és considerada un procés integral per desenvolupar les característiques individuals i socials dels alumnes que cerquen evolucionar en tots els àmbits.

La fundadora d’aquest centre va ser Concepción Ausás Sostres, va néixer a Barcelona el 1922 i va morir al 2012. Ausás era mestra i psicopedagoga que va estudiar a la UB, anys més tard es va formant fent estades a Rússia, Suïssa i França.

Després de treballar a l’Hospital Sant Joan de Déu, l’any 1962 comença a treballar de manera individual amb noies i nois afectats per trastorns del llenguatge, obrint un camí de recursos en el tractament de la dislèxia.

Sis anys després crea l’Escola Lexia, on mestres, logopedes, psicòlegs i professionals especialitzats treballen en petits grups i de manera individual millorant la projecció de futur i la inclusió dels joves afectats.

El passat dijous 12 alumnes d’aquest centre van venir a visitar-nos per fer conjuntament una sèrie d’activitats i conèixer l’espai de ràdio. Van arribar a les 11.30 h a Projecte i un petit grup d’estudiants de 4t d’ESO els vam rebre al vestíbul. A continuació els vam fer una volta per la planta i van quedar al·lucinants amb la biblioteca i el laboratori.

El destí era la nostra aula, allà vam realitzar una dinàmica per conèixer-nos millor dient el nostre nom i alguna cosa que ens agradés o apassionés. Van sortir moltes aficions bastant interessants i diversos de nosaltres vam coincidir en gustos.

Un cop acabada aquesta activitat vam baixar a l’àgora per crear tots junts dos murals amb pintura. L’objectiu era dibuixar coses que ens representessin de tal manera que cadascú tingués un petit espai seu en el paper. Un dels murals se’l van quedar els alumnes de Lexia, mentre que l’altre el tenim situat a l’aula blanca.

Finalment, vam pujar a l’estudi de ràdio per ensenyar l’espai de gravació on produïm els directes setmanals de Ràdio Projecte. Van quedar impressionats i les dues escoles tenim moltíssimes ganes de continuar duent a terme aquest enriquidor projecte.